Ga naar de inhoud

Hoe ziet coaching bij IKK Support eruit?

In de functie van pedagogisch beleidsmedewerker staat de vertaling van het beleid naar de concrete werkpraktijk en de actieve rol in de verbetering van de kwaliteit centraal. Naast het ontwikkelen van het pedagogisch beleid, zorgt de pedagogisch beleidsmedewerker als coach voor het verbeteren van de pedagogische kwaliteit van de werkzaamheden en professionele ontwikkeling van de pedagogisch medewerkers. 

De uitgangspunten van de coach is het pedagogisch beleid van het kinderdagverblijf. Vervolgens wordt de coaching behoefte van de medewerker in kaart gebracht, waarmee we aan de slag gaan. De coach maakt van ieder gesprek een voortgangsverslag. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen zoals individuele- of groepscoaching, digitale gesprekken, observaties, VIB en/of het kwaliteitenspel. Ook trainingen behoren tot de mogelijkheden.

De hoofdtaak van de (V)VE-coach is het versterken van de kwaliteit van het VE-aanbod. Meestal gebeurt dit door het observeren en coachen van de pm’er bij het doelgericht en planmatig werken, coachend aanwezig zijn bij kind besprekingen en het opzetten, coördineren en onderhouden van een stevige kwaliteitscyclus. Ook wordt er gekeken hoe de doorgaande lijn naar het basisonderwijs is georganiseerd en kijken we hoe we de ouderbetrokkenheid kunnen versterken. Er worden observaties op de groep gedaan om vroeg signalering en de zorg voor individuele kinderen met extra ondersteuningsbehoeften te traceren.

Offerte aanvragen?

U kunt een uitgebreide offerte van ons verkrijgen waarop we specifieker ingaan op hoe het traject eruit zou kunnen gaan zien.

Heeft u interesse? Dan vernemen we het graag.

Informatie of aanmelden kan middels het contactformulier, telefonisch of via de mail!