Ga naar de inhoud

Juliëtte Heesbeen

Mijn naam is Juliëtte Heesbeen, ik ben werkzaam onder de bedrijfsnaam ‘pedagogisch coaching bij Juliëtte’. Woonachtig in de prachtige stad ‘s-Hertogenbosch. Na veel jaren op de groepen in de kinderopvang te hebben gewerkt, was ik toe aan meer uitdaging. Ik merkte dat ik vaak samen met mijn leidinggevende op zoek ging naar oplossingen voor bepaalde complexe situaties. Hierdoor kwam ik er al snel achter dat de functie als pedagogisch coach goed bij mij past. 

Ik ben de opleiding ‘pedagogisch management kind & educatie’ gaan volgen bij Fontys Hogescholen in ‘s-Hertogenbosch. Binnen deze opleiding heb ik ook twee minors afgerond, namelijk ‘leiderschap en innovatie’ en ‘het jonge kind’. Tijdens deze opleiding word je opgeleid voor drie belangrijke rollen binnen de kinderopvang, namelijk als pedagogisch manager, pedagogisch coach en beleidsmedewerker. Hierdoor heb ik van alle drie de functies veel meegekregen binnen de opleiding. 

Als pedagogisch coach help ik pedagogisch professionals bij het verbeteren van hun opvoedkundige kwaliteiten en het creëren van een goede stimulerende leeromgeving voor kinderen. Dit doe ik door middel van het inventariseren wat er binnen de organisatie actueel is en waar de ontwikkelpunten liggen. Door ‘coaching on the job’, individuele coaching en teamcoaching gaan we aan de slag om dit helder in kaart te brengen. Waar zijn de pedagogisch professionals mee bezig? Hoe kijken en luisteren ze naar de kinderen? En hoe is de sfeer op de groep? Wat ik hierbij belangrijk vind is de focus op een veilige sfeer met een goede structuur en persoonlijke ruimte voor het gehele team. Uiteraard wordt hier beleidsontwikkeling continu in meegenomen. 

Bekijk de andere IKK coaches.

IKK-support-Sabrina-Mulkens-Coach
Sabrina Mulkens
Dorien Oosterwaal
Mieke Jonkman
Rhodé van den Berg
Judith Zirkzee
IKK-Support Latifa Harouch Coach
Latifa Harouch
Barbara Jonkman
Roja Karimi
Jolanda Brouwer-vd Bosch
Marloes Mosterd