Ga naar de inhoud

Rhodé van den Berg

Mijn naam is Rhodé van den Berg en ik woon in het mooie Drenthe. Ik heb qua werk veel verschillende ervaring opgedaan. De rode draad die daar doorheen loopt is kinderen. Kinderen fascineren mij en dat is waarom ik verschillende studies heb gedaan om meer kennis over hen te vergaren. Vooral mijn laatste studie Infant Mental Health gaf mij de achtergrondkennis die ik zocht en liet alles op zijn plek vallen. Hoeveel er verscholen zit in de relatie tussen ouder (verzorger) en kind en dat gedrag van een kind nooit op zichzelf staat, vond ik heel verhelderend.

Van mijn praktijkervaring als pedagogisch medewerker op de groep en als gastouder in een gezin heb ik veel geleerd van hoe het in de praktijk gaat. Vervolgens heb ik ook de andere kant ervaren door les te geven aan pedagogisch medewerkers. Hier kwam mijn praktijkervaring goed van pas. Ik vond stageverslagen en voorbeelden van de studenten het interessantst om op in te haken, zodat theorie meteen praktisch toepasbaar werd. Toch miste ik als docent de koppeling met de praktijk.

Tijdens mijn huidige werk als pedagogisch coach en beleidsmedewerker merk ik dat dit is waar ik het beste van beide werelden kan combineren, namelijk het onderwijzende gedeelte via workshops en beleidsontwikkeling, en het coachen van medewerkers op de werkvloer. Dat ligt mij dan ook het beste, continu de link maken tussen theorie en praktijk. Ik vind het een uitdaging om kwaliteiten van medewerkers te vergroten, zodat zijzelf en daarmee hun omgeving, en meer in het bijzonder de kinderen, het beste tot hun recht komen. Daar wil ik mij de komende tijd verder voor inzetten.

Bekijk de andere IKK coaches.

IKK-support-Sabrina-Mulkens-Coach
Sabrina Mulkens
Dorien Oosterwaal
Mieke Jonkman
Judith Zirkzee
IKK-Support Latifa Harouch Coach
Latifa Harouch
Barbara Jonkman
Roja Karimi
Jolanda Brouwer-vd Bosch
Juliëtte Heesbeen
Marloes Mosterd