Ga naar de inhoud

Roja Karimi

Ik ben Roja. 42jaar, moeder van twee bijzondere kinderen van 22 en 20 jaar oud. Ik werk afgelopen 14 jaar in de kinderopvang en het primair onderwijs. Ik begon als stagiair en groeide tot manager en pedagogisch coach en Brain Balance coach. 

 De eerste levensjaren van de kinderen vormen de basis voor de fysieke en mentale gezondheid. En voor de persoonlijke en culturele identiteit van een kind. Daarom is van zeer belang dat de kinderen zich tijdens hen verblijf op de kinderopvang, veilig, gezien en gehoord voelen. Enige wat ze van volwassenen nodig hebben is positieve energie, liefde, ruimte en juiste materiaal.  

Ieder mens is uniek! Kinderen hebben te maken met verschillende achtergrond, verschillende opvoeding, cultuur en onderwijs.  

Dat maakt ze allemaal uniek. En daarbij spelen de pedagogisch medewerkers als medeopvoeders een waardevolle rol in.  

Creëren van positieve sfeer geeft de kinderen meer zelfvertrouwen en ruimte om zichzelf te kunnen zijn en eigen talenten en vaardigheden te ontdekken. Daarnaast is van belang dat kinderen ruimte hebben om zich te gaan verbinden met de natuur. Natuur is een groot leermiddel voor de volwassenen en de kinderen. Alles wat we als mens nodig hebben is terug te vinden in de natuur, rust, materiaal, en energie.  

Dat zijn de drie bijzondere elementen wat de kinderen gebruiken bij het ontdekken van de wereld.  

 Jonge kinderen willen graag dingen zelf doen en zelf proeven, wij als volwassen moeten daar ervan bewust zijn dat door ze zelf te laten doen, creëren wij nieuwe neurotransmitters in het brein van de kinderen. Het aanmaken van de nieuwe transmitters zorgen ervoor dat de kinderen zich trots, sterk en gelukkig voelen.  

Daarnaast is natuurlijk erg essentieel dat de pedagogisch medewerkers zich ook gelukkig voelen zodat zij met volle kracht deze schitterend functie gaan vervullen.  

Mijn deelname als coach en steun geeft mij enorm positieve energie om naast de pedagogisch medewerkers en de kinderen te staan.  

In mijn dagelijkse leven geniet ik volledig van het waardevolle leven! 

 Ik hou van zwemen, lezen, leren, ontdekken, dansen, mediteren, yoga en samen zijn met mijn geliefden.  

TRUE MEANING OF LIFE IS LOVE FOR ME! 

Bekijk de andere IKK coaches.

IKK-support-Sabrina-Mulkens-Coach
Sabrina Mulkens
Dorien Oosterwaal
Mieke Jonkman
Rhodé van den Berg
Judith Zirkzee
IKK-Support Latifa Harouch Coach
Latifa Harouch
Barbara Jonkman
Jolanda Brouwer-vd Bosch
Juliëtte Heesbeen
Marloes Mosterd